Brännlandsgrillare med tzatziki

Brännlandsgrillare med tzatziki

Avdelare

Här har vi valt att servera korven i salladsblad i stället för bröd, blir toppengott!

Brännlandsgrillare med tzatziki

Brännlandsgrillare med tzatziki

Gör så här

Börja med tzatzikin innan du grillar korven. Riv gurkan grovt, blanda med saltet och låt rinna av en stund, 10-15 minuter, i sil. Krama ur överflödig vätska och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka ev av med mer salt. Blanda i olivoljan på slutet, gärna lite slarvigt – ser trevligt ut och smakar gott.

Grilla eller stek korvarna och servera i salladsblad med en klick tzatziki och rostad lök. Servera gärna mer tzatziki vid sidan om det blir över.

Tips!

Vill du göra egen rostad lök så finns ett enkelt recept här: Rostad lök

Ingredienser

4 portioner
4 Brännlandsgrillare från Familjen Hansen Charkuteri

Tzatziki

1/2 gurka
1 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja

Till servering

salladsblad, t ex romansallad eller crispsallad
rostad lök
Logotyp