fbpx
Burgare med hembakt bröd

Burgare med hembakt bröd

Avdelare
Burgare med hembakt bröd

Burgare med hembakt bröd

Gör så här

Värm mjölken tills den är fingervarm (37 grader). Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt mjöl, socker, salt, ägg, äggula och smör. Låt degen gå i en degblandare på medelhastighet i 10 minuter. Eller knåda för hand. Täck över bunken och låt jäsa till dubbel storlek (ca 60 min).

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Väg upp degen i 95 grams stora bitar och forma till runda degbollar på lätt mjölad bänk. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att platta ut dem med en lätt mjölad hand. Kom dock ihåg att bröden jäser både i sidled och uppåt. Låt bröden jäsa en gång till under bakduk (ca 45–60 min beroende på rumstemperatur). Spreja bröden lätt med vatten under jäsningen för att hålla ytan fuktig.

När bröden jäser andra gången, sätter du ugnen på 200 grader. Se även till att ställa in en ugnsfast form fylld med vatten längst ned i ugnen.

När bröden jäst klart penslar du med mjölk, ställ dem mitt i ugnen och grädda ca 12 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 98 grader. Ta ut bröden och lägg dem direkt under en bakduk. Detta gör att bröden håller sig riktigt mjuka, se sedan till att lägga in de i plastpåsar så fort de svalnat något.
Det gör att de mjuknar ännu mer. Använd direkt eller förvara i frys.

Servera med hamburgare från Familjen Hansen Charkuteri och goda tillbehör.

Ingredienser

12 hamburgerbröd
500g mjölk
20g jäst
640g vetemjöl special eller Manitoba Cream
30g socker
8g salt
1 ägg + 1 äggula
65g rumstempererat smör
Logotyp