
Isterband med snabbinlagda rödbetor och senap
Gör så här
Börja med att blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull till de inlagda rödbetorna. Låt koka upp. I en torr panna på medelvärme rostar du kummin och senapsfrön tills de börja sprätta lite lätt och doftar. Lägg sedan ner i inläggningslagen tillsammans med lagerblad. Skär de förkokta rödbetorna i mindre bitar. Lägg därefter ned betorna i inläggningslagen och koka upp på nytt, dra sedan kastrullen åt sidan och låt betorna svalna tillsammans med lagen. Förvara i glasburk med lock.
Stek korvarna i smör. Värm bröden. Servera korvarna med grov senap och de inlagda rödbetorna.
Ingredienser
4 portioner
4 isterband från Familjen Hansen Charkuteri
smör till stekning
Snabbinlagda rödbetor
500g förkokta rödbetor
1 dl ättika
2 dl socker
2 dl vatten
1 tsk salt
4 lagerblad
1 msk kummin
1 msk senapsfrön
Till servering
grov senap
4 korvbröd