
Isterband med stuvad potatis och snabbinlagda rödbetor
Gör så här
Inlagda rödbetor. Börja med att blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp. I en torr panna på medelvärme rostar du kummin och senapsfrön tills de börja sprätta lite lätt och doftar. Lägg sedan ner i inläggningslagen tillsammans med lagerblad. Skär de förkokta rödbetorna i mindre bitar. Lägg därefter ned betorna i inläggningslagen och koka upp på nytt, dra sedan kastrullen åt sidan och låt betorna svalna tillsammans med lagen.
Stuvad potatis. Skala och skär potatisen i kuber, slå på en panna med välsaltat vatten och lägg i potatisen. Låt koka tills potatisen blivit mjuk, akta så att den inte blir överkokt. Häll av potatisen i ett durkslag och låt den ånga av. Ta fram en ny kastrull och smält smöret i den. Sikta ner mjölet och blanda väl med smöret. Häll därefter i mjölken lite i taget och vispa ut mjölet i mjölken. När mjölken börjar tjockna tillsätter du grädden och låter det koka upp.
Smaksätt sedan stuvningen med grovkornig senap, kalvfond, persilja och dill. Häll tillbaka potatisen och låt det hela koka ett par minuter, blanda om försiktigt då och då. Smaka av stuvningen med salt och vitpeppar.
När du har samtliga komponenter klara steker du isterbandet i lite smör och serverar tillsammans med stuvad potatis, rödbetor och gärna lite kokta gröna ärtor. Riv till sist över färsk pepparrot. Servera och njut!