Hemmagjord ketchup till burgare och korv

Hemmagjord ketchup till burgare och korv

Avdelare

Gör din egen ketchup! Mycket godare än färdigköpt och förhöjer smakerna på både burgare och korv. Dessutom vet du vad du stoppar i och har möjlighet att minska på t ex sockret en hel del. Testa!

Hemmagjord ketchup till burgare och korv

Hemmagjord ketchup till burgare och korv

Gör så här

Skala och rensa fänkål, lök, paprika och vitlök, skär i grova bitar och stek i oljan tills de fått lite färg. Tillsätt därefter grovt hackade tomater och stek ytterligare någon minut. Häll över krossade tomater, vinäger, socker och kryddor, låt stå och puttra på svag värme i 30–45 minuter.

Häll blandningen i en mixer och mixa slät. Smaka av om du önskar mer sötma, syra eller sälta. Sila därefter genom en finmaskig sil och häll upp på plastflaskor. Önskar du lite fastare konsistens på ketchupen kan du hälla upp den i en kastrull och koka upp på nytt. Red av med maizena till önskad konsistens.

Ingredienser

ca 1 liter
½ fänkål
1 gul lök
½ paprika
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
5 tomater
1 burk krossade tomater
½ dl sherryvinäger
2 msk råsocker
1 chipotle
1 tsk svartpeppar
½ tsk salt
ev maizena (majsmjöl)

Relaterade produkter

Lammburgare, naturell
Logotyp