fbpx
Korv med buljongkokta linser och tomatsås

Korv med buljongkokta linser och tomatsås

Avdelare
Korv med buljongkokta linser och tomatsås

Korv med buljongkokta linser och tomatsås

Gör så här

Börja med linserna. Mät upp och skölj av linserna under vatten. Lägg linserna i en kastrull med vatten, kycklingfond, vitlök, timjan och lagerblad. Slå på kokning och efter uppkok kokar du linserna på medelvärme utan lock i ca 15–20 minuter eller tills nästan all vätska kokat bort.

Gör tomatsåsen under tiden linserna kokar. Värm en panna med olivolja, tillsätt gul lök och vitlök, låt steka på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt därefter kryddorna och låt steka ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, skölj ur burken med vatten och häll ner i såsen för att få med allt. Mosa tomaterna lite lätt med en sked. Låt såsen stå och småputtra utan lock medan du väntar på linserna. Innan du serverar tomatsåsen smakar du av den med salt och peppar.

Fänkålssallad. Hyvla fänkålen tunt med hjälp av en mandolin eller skiva så tunt du kan med en kniv. Lägg fänkålen i en skål med kallt vatten och låt kålen bli extra krispig ett par minuter. Torka sedan kålen i en salladsslunga eller kökshandduk. Smaka av med olja, citron och salt precis innan du ska servera så att den behåller krispigheten.

När linserna bara har 5 minuter kvar av sin koktid värmer du en stekpanna med lite olja och bryner korvarna runt om. Stek korvarna tills de är helt genomstekta. När linserna kokat klart och det endast återstår ett par matskedar vätska i kastrullen drar du den åt sidan. Tillsätt smör och ost och blanda väl. Lägg linserna i botten av en tallrik, skeda på lite av tomatsåsen, strö över lite fänkålssallad och toppa med den stekta salsiccian.

Tips!

För extra smakrika linser, blanda ner lite av stekfettet från korvstekningen. Prova gärna att laga rätten med olika korvar, för en kryddigare ”touch” använd vår chorizo.

För superkrispig fänkålssallad så låter du fänkålen stå med några isbitar i vattnet.

För en extra god tomatsås, använd plommontomater på burk av hög kvalité.

Ingredienser

4 portioner
4 korvar från Familjen Hansen Charkuteri

Buljongkokta linser

3 dl puylinser (eller linssort av fast slag)
9 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
40g parmesan eller Västerbottensost, riven
40g smör

Tomatsås

2 msk olivolja
0,5 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 tsk torkad chili
0,5 tsk kanel
1 tsk oregano
1 burk plommontomater (400g)
1 dl vatten
salt och peppar

Fänkålssallad

1 fänkål (ca 350g), tunt hyvlad
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
flingsalt
Logotyp