Korv med hemgjord potatissallad

Korv med hemgjord potatissallad

Avdelare
Korv med hemgjord potatissallad

Korv med hemgjord potatissallad

Gör så här

Börja med att skrapa eller skala potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Låt svalna. Under tiden gör du majonnäsen till potatissalladen.

Har du en mixerstav så är det enklaste att blanda ägg, matolja, senap och citronsaft i en mixerkanna och blanda ihop allt med mixerstaven. Har du ingen mixerstav går det bra med vanlig visp. Blanda isåfall ägg, senap och citronsaft i en bunke. Vispa blandningen och häll försiktigt i oljan lite i taget, på slutet går det bra att hälla i lite mer. Smaka av majonnäsen med salt och vitpeppar.

När potatisen svalnat delar du den i mindre bitar och blandar med majonnäs, gräddfil, kapris och hackad saltgurka. Smaka av med salt och peppar.

Grilla eller stek korven, servera med potatissallad och gärna en grönsallad och BBQsås.

Tips!

Testa gärna olika färska örter i potatissalladen, t ex persilja, dill eller krasse.

Ingredienser

4 portioner
8 salsiccia med vitt vin och fänkål från Familjen Hansen Charkuteri

Potatissallad

1 kg potatis
1 ägg
2 dl naturell matolja
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1/2 tsk salt
lite vitpeppar
3 dl gräddfil
2 msk kapris
1 saltgurka, finhackad
Logotyp