Korvpytt med chorizo

Korvpytt med chorizo

Avdelare

En korvpytt passar riktigt bra att ta med ut på turen och tillaga i en panna eller stekhäll över öppen eld. Alla ingredienser skivas och tärnas hemma så går det lite fortare att fixa maten när hungern slår till. Föredrar du att stanna hemma i köket så är ju denna pytt riktigt god även inne!

Korvpytt med chorizo
Korvpytt med chorizo

Korvpytt med chorizo

Gör så här

Skiva chorizokorvarna och dela champinjonerna i kvartar. Skala och dela rödlöken i båtar. Skär paprikorna i ca 2×2 cm stora bitar och tärna den kokta potatisen. Stek korvarna i olja tills de fått fin färg. Tillsätt sedan champinjoner, rödlök och paprika. Stek vidare några minuter. Häll i potatisen och stek ytterligare tills den också fått fin färg.

Blanda crème fraiche med chilisås och vitvinsvinäger till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Servera korvpytten på tallrik och toppa med chilidressing.

Tips!

Servera rätten med stekta ägg för att göra den ännu mer matig, eller för att räcka till fler personer.

Ingredienser

4 portioner
400g chorizo från Familjen Hansens Charkuteri
200g champinjoner
2 rödlökar
2 paprikor
8 kokta potatisar
4 msk olja

Dressing

2,5 dl crème fraiche
0,5 dl chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Relaterade produkter

Chorizo

Kategorier

Logotyp