
Parisare med ägg och gurkmajonnäs
Gör så här
Börja med gurkmajonnäsen. Finhacka jalapeño och silverlök. Lägg i en skål och häll på majonnäs, blanda om och smaka av med kryddorna. Rosta hamburgerbröden i en torr panna så att de får fin färg och lägg åt sidan. Skölj salladsbladen i vatten och låt torka. Stek därefter parisare i lite matfett så att de blir genomstekta och får fin färg. Ta upp och lägg på ett fat. I samma panna som du stekt parisare knäcker du ner äggen. Stek till önskad tillagningsgrad, vi gillar när äggulan fortfarande är lite rinnig. Krydda äggen med salt och peppar. Bygg därefter ihop parisarna med samtliga ingredienser.
Ingredienser
4 portioner
4 parisare från Familjen Hansen Charkuteri
4 ägg
4 hamburgerbröd
4 msk senap
4 msk ketchup
4 salladsblad
Gurkmajonnäs
2 dl majonnäs
0,5 dl bostongurka
3 msk inlagd jalapeno, finhackad
0,5 silverlök, finhackad
1 krm paprikapulver
salt och peppar