fbpx
Pigs-in-a-blanket (eller omstoppad korv)

Pigs-in-a-blanket (eller omstoppad korv)

Avdelare

England har visserligen lämnat oss i unionen, men som korvland är de faktiskt rätt roliga. Det finns flera saker jag gillar med England i allmänhet och London i synnerhet. En av de grejerna är deras ”pigs in a blanket”. Eller som jag brukar kalla det ”omstoppad korv”. Min WirreWurre som du först steker för lite yta och sedan lindar in i smördeg. Penslar med ägg, toppar med lite frön och brassar på i ugnen tills degen får fin färg (typ som på bilden). Sjukt bra pubkäk med lite BBQ- sås att dippa i. Passar lika bra att äta i en chesterfieldfåtölj iklädd favorittweeden som i lounge- gruppen på lantstället. Sommar som höst! //Steffo

Pigs-in-a-blanket (eller omstoppad korv)

Pigs-in-a-blanket (eller omstoppad korv)

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär smördegen i 8 rutor och sedan på diagonalen så du får 16st trekanter. Dela varje korv på 3 (de två sista bitarna får du steka lite vid sidan om och äta som de är). Rulla in korvarna i smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite uppvispat ägg och toppa med vallmofrön. Grädda cirka 10 minuter tills de blivit gyllenbruna. Servera med någon god BBQ-sås och dippa! Vill du kan du förstås grilla eller steka korven först, men det är inte nödvändigt. Vi har värmebehandlat den åt dig så den behöver bara få serveringstemperatur.

Ingredienser

För 16 st
2 pkt WirreWurre (6 korvar)
1 pkt färsk smördeg
Ägg
Vallmofrön
BBQ-sås att dippa i

Relaterade produkter

Steffos WirreWurre
Logotyp