
Pintxos med korv, örtkräm och picklad rödlök
Gör så här
Börja med den picklade rödlöken. Skiva löken tunt. Blanda lagen och häll den över löken i en skål som du plastar in. Löken blir bäst om den får vila i kylen minst två timmar, eller ännu hellre över natten om du har den tiden!
Grilla korvarna och låt svalna medan du gör örtkrämen. Hacka örterna och blanda med färskosten, smaka av med salt och peppar. Skiva baguetten. När korvarna svalnat skär du dem i mindre bitar som passar baguetteskivorna. Spritsa eller bred ut örtkrämen på bröden, toppa med en korvbit och picklad rödlök.
Ingredienser
10 pintxos
2-3 korvar från Familjen Hansen Charkuteri
Picklad rödlök
2 rödlökar
4 msk vinäger
1 dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
Örtkräm
100g färskost
1/2 kruka persilja
1/2 kruka gräslök
salt och peppar
1/2 baguette