fbpx
Tunnbrödssnittar med chorizosalami

Tunnbrödssnittar med chorizosalami

Avdelare
Tunnbrödssnittar med chorizosalami

Tunnbrödssnittar med chorizosalami

Gör så här

Skär salamin och jalapenon i skivor. Lägg ut brödskivorna på en skärbräda. Blanda paprikakräm och färskost och smaka av med salt och peppar. Bred ut paprikaröran över brödskivorna och fördela salami och jalapeno över, rulla ihop tajt från långsida till långsida. Bäst blir snittarna om du plastar in rullarna och låter vila i kylen en stund för att sedan snitta upp när du ska servera. Vill du servera direkt går det också bra, smakerna sitter där från start men snittarna kanske inte håller ihop lika bra.

Välj om du gör flera mindre snittar eller lite större munsbitar, beror lite på om de serveras tillsammans med annat på en buffé eller ska mätta lite mer.

Tips!

När du gör tunnbrödssnittar är det bra att tänka till från början hur du ska rulla ihop rullen. Oftast rullar man från långsida till långsida och då ska du ha fyllningen ända ut på kortsidorna men lämna brödet utan fyllning en cm från ena långsidan. Har du kräm i botten kan du breda ut den hela vägen men har du andra ingredienser, t ex korv och jalapeno som i detta recept, är det bra att inte fylla på hela vägen ut för då är det svårt att fästa ihop rullen. Kräm fungerar däremot som klister så då fäster rullen ihop bra!

Ingredienser

8-16 snittar
100g chorizosalami från Familjen Hansen Charkuteri
2 inlagda jalapeno
2 skivor mjukt tunnbröd, t ex Polarbröd Sarek eller Abisko
100g färskost
50g paprikakräm, t ex ajvar relish
salt och peppar

Relaterade produkter

Chorizosalami
Logotyp