Västerbottningen med hemmagjord rostad lök

Västerbottningen med hemmagjord rostad lök

Avdelare
Västerbottningen med hemmagjord rostad lök

Västerbottningen med hemmagjord rostad lök

Gör så här

Börja med rostad lök. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla gul lök, lägg i en ugnsform som är klädd med bakplåtspapper. Droppa över rapsolja och strö över socker och salt. Blanda om. Rosta i ugnen ca 15 minuter, rör om då och då. Dra sedan ner värmen till ca 60-75 grader och rosta tills löken är helt torr. Låt sedan löken svalna och förvara i en lufttät burk.

Grilla eller stek korven. Servera med ketchup och den rostade löken i bröd.

Tips!

Vill du göra egen ketchup så har vi ett enkelt och gott recept här:
Ketchup till burgare eller korv

Vill du dessutom göra dina egna korvbröd, testa detta recept:
Hemmagjorda korvbröd

Ingredienser

4 portioner
4 lammkorvar "Västerbottningen" från Familjen Hansen Charkuteri
smör till stekning

Rostad lök

6 gula lökar
2 msk rapsolja
2 tsk strösocker
2 krm salt

Till servering

4 korvbröd
ketchup
ev lite hackad silverlök
hackade örter, t ex persilja eller krasse är gott till
Logotyp