Korv med hemmagjord surkål

Korv med hemmagjord surkål

Avdelare

Testa att göra egen surkål, blir riktigt gott. Det tar tid men om du gjort det en gång kommer du att vilja göra om det och snart har du alltid en surkålsburk i kylen. Det här receptet tar drygt 2 veckor att få klart – men det är värt väntan!

Korv med hemmagjord surkål

Korv med hemmagjord surkål

Gör så här

Strimla kålen fint med en kniv eller i mandolin. Varva kål och salt i en bunke, krama och tryck hårt på kålen så den saftar sig. Lägg över kål och vätska i en stor glasburk. Se till att all kål täcks med vätska och du inte har kvar några luftbubblor. Pressa ned kålen i burken, ett tips är att ta en 2 liter stor plastpåse, breda ut den över kålen i burken och sedan fylla med vatten så burken fylls ut upp till kanten. Knyt en knut på påsen och sätt på locket. Ställ burken i rumstemperatur ett dygn, sedan trivs den bäst i ca 16-18 grader. Efter ca 2 veckor flyttar du kålen till kylen. Nu är den god att äta men går bra att förvara i kylen och äta senare.

Grilla eller stek korven, servera i tunnbröd med surkålen, ketchup och senap.

Ingredienser

4 portioner

4 korvar från Familjen Hansen Charkuteri

Surkål

2 kg vitkål
4 tsk salt utan jod (ca 30g)

Till servering

ketchup
grov senap
tunnbröd
Logotyp