
Shakshuka med korv
Gör så här
Skär korv och paprika i mindre bitar, finhacka vitlök och gul lök. Stek korven i olivolja i en panna tills den får fin färg, tillsätt paprika och gul lök. Stek ytterligare någon minut tills allting fått lite färg, tillsätt sedan vitlök och kryddor. Stek vidare någon minut. Häll i krossade tomater och vatten, smaka av med saltet. Låt alltsammans koka ihop ca 10 minuter på medelvärme.
Knäck ägg ner i en kopp ett åt gången och gör fyra små gropar i tomatsåsen. Häll äggen i groparna och låt pannan puttra några minuter under lock beroende på hur fasta ägg du vill ha. Det är godast om äggulan är lite rinnig men gillar du fasta ägg bäst kan du låta dem bli helt färdiga också.
Finhacka koriandern. Smula över fetaost och strö över koriander när äggen blivit klara. Servera shakshukan med matlagningsyoghurt och bröd.
Tips!
Får du rester över, ta då bort äggen och förvara separat. Värm sedan äggen försiktigt separat för att undvika att de blir hårdkokta.
Ett alternativ till att låta äggen puttra klart på spisen är att ställa in hela stekpannan i ugnen på 175 grader några minuter tills äggen är klara. Se bara till att du har en ugnsfast stekpanna.