Korv med buljongkokta linser och tomatsås
4 korvar från Familjen Hansen Charkuteri3 dl puylinser (eller linssort av fast slag)9 dl vatten2 msk kycklingfond2 vitlöksklyftor, finhackade1 tsk torkad timjan2 lagerblad40g parmesan eller Västerbottensost, riven40g smör 2 msk olivolja0,5 gul lök, finhackad1 vitlöksklyfta, finhackad0,5 tsk torkad chili0,5 tsk kanel1 tsk oregano1 burk plommontomater (400g)1 dl vattensalt och peppar1 fänkål (ca 350g), tunt hyvlad1 msk olivolja1 tsk citronsaftflingsalt
salciccia
salcicia
salsicia
För extra smakrika linser, blanda ner lite av stekfettet från korvstekningen. Prova gärna att laga rätten med olika korvar, för en kryddigare ”touch” använd vår chorizo.
För superkrispig fänkålssallad så låter du fänkålen stå med några isbitar i vattnet.
För en extra god tomatsås, använd plommontomater på burk av hög kvalité.
Långkok och grytor Vardagsmat